Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Tielt stuurt Par-ky B puntenloos naar huis

18 november 2017

Na 2 nederlagen op rij stond dit weekend de verplaatsing naar Tielt op het programma. De derde nieuwkomer in onze reeks, de vice-kampioen uit 2de provinciale van vorig seizoen. Na het bekerdebacle tegen Rembert Torhout B (2P) wisten we dat we de jonge mannen uit Tielt zeker niet mochten onderschatten.

Reservewedstrijd: 0-3

In de reservewedstrijd speelt Tielt met een zéér jeugdig team. Al snel bouwen de bezoekers een mooie kloof uit. Jammer genoeg gaat dit gepaard met concentratieverlies. De thuisploeg vecht zich terug in de wedstrijd. Uiteindelijk wint Menen toch met 0-3. Geen hoogstaande partij, maar wel belangrijk om hier niet te verliezen.

Hoofdwedstrijd: 3-0

Setstanden: 25-18, 25-18, 25-23

Cedric kon uit een quasi voltallig kern kiezen, enkel Bouchaert ontbreekt wegens blessure. Jammer genoeg zullen we hem dit jaar niet meer op het veld zien.

De wedstrijd start heel evenwichtig, toch leidt de thuisploeg aan de eerste TTO met 8-6. Menen moet beter kunnen tegen deze ploeg. Cedric brengt kapitein Brecht in voor Jonas Seys in de hoop de drive erin te krijgen. Bij 14-13 komt ook Maxim tussen de lijnen. Tielt is niet onder de indruk en gaat door op zijn elan: 16-13 en 20-17. De bezoekers krijgen de kloof niet dicht. In tegendeel Tielt loopt verder uit en mag bij 24-18 server voor de set.

Cedric wijzigt de ploeg op 3 plaatsen aan het begin van set 2: Brecht en Maxim blijven in de ploeg, Kjell komt Jonas Devos vervangen. Net als set 1 begint de tweede set zeer gelijk opgaand tot 8-7. Plots begint de motor opnieuw te sputteren bij Menen. In receptie en verdediging worden te veel fouten gemaakt en aanvallende komen we niet meer tot scoren. Bij 14-8 voert Cedric een dubbele wissel door Toon voor Kjell en Jonas Devos voor Maxim. De kloof blijft echter 6 punten bij de 2de TTO. Kjell en Maxim komen hun plaats opnieuw in nemen en Jonas Seys mag Lander aflossen. Het haalt allemaal niets uit. Tielt speelt de set rustig uit (25-18).

In set 3 mag Brecht zijn vertrouwde positie in het midden opnieuw in nemen, Matthieu blijft op de bank. Toon neemt de plaats van Brecht in op de hoek. Ondanks de ‘typeploeg van vorige seizoen bouwt de thuisploeg al snel een mooie voorsprong uit (5-1 en 8-2). De TTO zorgt gelukkig voor rust. Menen vecht terug en scoort op zijn beurt 8-2. Bordjes in evenwicht dus bij 10-10. Het moment voor de coach van de bezoekers om zijn jongens bij zich te i. Opnieuw doet de onderbreking wonderen voor de ploeg in verdrukking. Tielt herpakt zich en in een gelijk opgaande strijd gaat het naar 16-15. Bij 21-19 is het opnieuw Tielt die erin slaagt een 2-punten kloof te slaan. Een voorsprong die Menen niet meer kan dichten. Bij 24-22 mag Tielt serveren voor de match. Menen werkt de eerste matchbal nog weg, maar bij de tweede is het toch raak: 25-23. Opnieuw een teleurstellende partij van ons.

Er volgen nog 3 wedstrijden in de heenronde, we moeten ons dus dringend herpakken. Volgende week kunnen we even bezinnen. Op 2 december staat de belangrijke verplaatsing naar Roepovo Poperinge op het programma.

Speelden voor Menen: Jonas Devos (Kjell Joye), Lander Durnez, Jonas Seys (Brecht Durnez), Matthieu Deroo, Toon Cottyn (Maxim Libert), Pieter Billiet (Yannick Odvart) en Jeremie Deroo (libero)

Trainer: Cedric Odvart

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.