Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Topweekend voor Par-Ky Jeugd

U13P
14 januari 2018

U17 Prov Par-Ky MENEN - VC JONG KUURNE (+)
2 - 3 (25/15, 25/16, 23/25, 20/25, 13/15)

Net toen de thuisploeg zich opmaakte voor het einde van de match in set drie werd Kuurne alsnog wakker en kon het verrassend de aansluiting maken met setwinst. Par-Ky bleek het noorden kwijt en kreeg geen enkele deftige aanval meer op het parket. Een moedig strijdend Kuurne rook zijn kans en pakte vlot de vierde set. In een spannende vijfde set kon Kuurne revanche nemen voor de nipte thuisnederlaag uit de heenronde met 13/15. Voetjes op de grond voor de halve finalisten van de beker die er volgende week leider Knack over de vloer krijgen.

 

U15 Prov ROEPOVO POPERINGE B - Par-Ky MENEN
1 - 3 (16/25, 13/25, 25/20, 11/25)

Nieuwe zege voor Menen dat zo aanspraak blijft maken op de tweede plek na het ongenaakbare Webis, als beste tweede kan Par-Ky zich in extremisch plaatsen  voor play-off 1. De bezoekers begonnen uiterst geconcentreerd aan de match waarbij ze aan het net een groot blok voordeel hadden. Roepovo kon regelmatig tegenprikken maar kon Menen niet verontrusten na 16/25. Ook in de tweede beurt ging Par-Ky nu met Wout, Warre en Simon tussen de lijnen, verder op hun elan met opnieuw mooi volley in de koude Poperingse hal. Met opnieuw een stevige 13/25 zetten de bezoekers alvast een grote stap richting eindzege. Set drie leek inderdaad al snel in het voordeel van Menen te gaan maar dat was zonder de enthousiaste thuisploeg gerekend. Poperinge B dat al in de heenronde pas in de vijfde set plooide kon de Meense aanvallen nu wel counteren en pakte verdiend met 25/20. In set vier zette Par-Ky al snel de puntjes op de i en kon het met een hoog niveau het verschil maken.  Menen blijft op koers voor die tweede plek en zal eind deze maand opnieuw moeten knallen in Poperinge maar dan tegen de A-ploeg van Roepovo!

 

U13 Prov Par-Ky MENEN - BLACK AND WHITE COMPANY LENDELEDE A
3 - 1 (22/25, 26/24, 25/21, 25/23)

De jongens van de U13 Provinciaal hadden nog een rekening openstaan bij Lendelede. De heenmatch verloren ze in drie sets. Op 14 januari kwam Lendelede op bezoek in de Vauban sporthal, het ideale moment om ze een koekje van eigen deeg te geven en dat deed Menen ook. Gemakkelijk was het niet voor de thuisploeg. Onze volleystars schieten als een speer uit de startblokken, maar zien Lendelede dan terugkomen. Even zijn ze het noorden kwijt en daar maken de bezoekers handig gebruik van: 0-1, nog niets verloren. Omgekeerd scenario in de tweede set. Lendelede kan een mooie voorsprong opbouwen, maar onder impuls van een strakke service kan Menen aansluiten en een spannend seteinde uit de brand slepen: 1-1, de hoop bij de thuisploeg laait weer op. Ook in de derde set moet Menen achtervolgen. De jongens zijn aangeslagen door het bezoekende publiek, maar kunnen dit toch van zich afzetten. Slim spel en enkele messcherpe aanvallen zorgen ervoor dat ook de derde set binnengehaald wordt. Zaak is nu om bij de les te blijven en geen sets meer tegen te krijgen, want de coach moet nog studeren. Dat lijkt moeilijker dan verwacht. Lendelede staat goed te verdedigen en bij Menen sluipen er domme foutjes in het spel. Vooral communicatie is een heikel punt en ook de opslagdruk van de vorige sets is ver te zoeken. Nadat het bezoekende publiek opnieuw uitbarst, beslist de coach om een time out te nemen. De spelers moeten hun kalmte terugvinden en zo geschiedde. De opslagdruk en slimme spel zijn terug en Menen kan de vierde en beslissende set winnen. Een sterke en volwassen prestatie van de U13, die ondanks de achterstand de koelte bewaard heeft en is blijven vechten voor elk punt. Die rekening van de heenronde is gesloten en op wat voor een manier. Dit spel blijven aanhouden, want volgende week moeten de jongens op bezoek bij nummer twee in de stand: Marke Webis. 

 

U13 Reg VOLLEY TEAM DIKSMUIDE B - Par-Ky MENEN (+)
0 - 3 (16/25, 20/25, 22/25)

Door de vele zieken werd het puzzelen voor gelegenheidscoach Stef, het resultaat mag echter gezien worden: een droge 0/3 overwinning in de boterstad tegen VTD. Par-Ky kwam in Diksmuide nooit in de problemen en kon met deze noodploeg een verdiende zege pakken om zo het seizoen met succes in te zetten. Volgend weekend is Poperinge A te gast in onze Hel, op naar een nieuwe zege!

 

U11 Prov Par-Ky MENEN - VOLLEY TEAM KORTRIJK (VTK) (+)
3 - 0 (27/25, 25/16, 25/18)

Nieuwe zege voor onze preminiemen die enkel de eerste set de bezoekers lange tijd naast zich moesten dulden. Vanaf set 2 werd het overwicht duidelijk en kwam de thuiszege niet meer in het gedrang. Proficiat jongens en op naar Webis volgend weekend.

 

 

 

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.