Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Twee op twee

20 januari 2018

Reservewedstrijd: 1-2

Hoofdwedstrijd: 1-3
Setstanden: 14-25, 25-11, 15-25, 23-25

Kjell ontbreekt nog steeds wegens ziekte en ook Jonas Seys kon er jammer genoeg niet bij zijn. Na de thuisoverwinning tegen het sterke Beernem en de zege tegen Bredene in de heenwedstrijd, mogen we met vertrouwen de verste verplaatsing van het seizoen aanvatten. Bredene blijft echter een niet te onderschatten ploeg.

Par-Ky B start net als vorige week met veel opslagdruk aan set 1. Aanvankelijk loopt het nog gelijk op (5-4), tot Maxim plaatsneemt aan de opslaglijn. Hij kan maar liefst 13 keer op rij serveren. Bredene weet van geen hout pijlen maken. Menen bouwt zo al snel een mooie voorsprong op (8-17). Aangezien ook het aanvallend compartiment zijn werk uitstekend doet, wint Menen vrij eenvoudig set 1 met 14-25.

Een totaal ander beeld in set 2. Plots gaat er heel wat mis bij Par-Ky. Vooral in receptie laten we te veel steken vallen. Bredene krijgt vertrouwen en blijft druk zetten aan de opslag. Verdedigend komen zij nu ook veel sterker voor de dag. De thuisploeg bouwt een ruime kloof uit en houdt die eenvoudig vast. Een zware 25-11 is het verdikt. Par-Ky moet bezinnen.

In de heenronde kwamen we zo’n klap nooit meer te boven. Set 3 zal dus een belangrijke set worden. Als bij wonder is het opnieuw Menen die het sterkst start. Bij 2-6 moet de coach van de thuisploeg al een eerste keer vluchten in een time-out. Bij 7-15 acht Toon zijn moment gekomen, met een mooie opslagreeks vergroot hij de kloof tot 7-21. Bredene is van slag. Bovendien slaagt Menen er opnieuw in om de rechtstreekse fouten in receptie en verdediging te beperken. Zo kunnen we ook aanvallend weer meer druk zetten. De veer is gebroken bij de thuisploeg. Zo krijgt set 3 opnieuw een opmerkelijk eindstand: 15-25.

Set 4 is voor Menen altijd een moeilijke set. Concentratie zal dus nodig zijn. In tegenstelling tot de voorbije 3 sets is er geen enkele ploeg die erin slaagt om zijn stempel te drukken. De set gaat lange tijd gelijk op. Beide ploegen vechten nu voor elke bal. Bij 6-9 is het toch opnieuw Menen die een kleine voorsprong neemt. Bredene lijkt de kleine kloof niet meer te kunnen dichten (15-17 en 16-20). Tot Menen plots enkele steken laat vallen, op 21-21 komt de thuisploeg langs zij. Een razend spannend slot kondigt zich aan. Bij 23-23 neemt Pieter plaats achter de opslaglijn. Hij weerstaat aan de druk en serveert de wedstrijd sterk uit: 23-25 en 1-3.

De 3 punten zijn binnen. Een zege op verplaatsing bij een rechtstreeks concurrent is altijd mooi mee genomen. In tegenstelling tot de uitstekende wedstrijd van vorig weekend, waren er in Bredene wel een aantal werkpunten. Toch hebben we ook opnieuw een aantal mooie dingen gezien. Ik onthoud vooral de mentale weerbaarheid na de klap in set 2. Een grote vooruitgang in vergelijking met het begin van het seizoen. Met deze zege springen we over Tielt naar de 10de plaats. We naderen ook tot op 3 punten van tegenstander Bredene. Zo ligt ook de 7de plaats nog binnen de mogelijkheden. Nu moeten we vooral naar ons zelf kijken en ons niveau proberen vast te houden.

Volgend weekend staat de volgende opdracht al op het programma. We ontvangen Citivo Gits in eigen huis. Opnieuw een rechtstreekse concurrent. In de heenwedstrijd verloren we in Gits, maar als we ons niveau aanhouden is een overwinning zeker mogelijk. Hopelijk kunnen we opnieuw rekenen op de massale steun van ons thuispubliek.

Speelden voor Menen: Jonas Devos, Toon Cottyn, Lander Durnez, Matthieu Deroo (Brecht Durnez), Pieter Billiet, Maxim Libert, Jeremie Deroo (libero)
Coach: Cedric Odvart

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.