Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

U15 en U17 in halve finale beker!

bekerweekend
7 januari 2018

Bekerdroom van U15 en U17 gaat nog door, U13 nipt onderuit in Zwevezele.

U17 1/4 finale beker ROEPOVO POPERINGE - Par-Ky MENEN
0 - 3 (8/25, 13/25, 12/25)

Par-Ky heeft in de hoppestad brandhout gemaakt van de thuisploeg na een haast perfecte wedstrijd van ons gelegenheidsteam. Roepovo kreeg de sterke floats van de bezoekers niet onder controle en kon zo slechts af en toe dreigen aan het net. Bij Menen speelde de verdediging op een hoog niveau waardoor setter Jonas weer naar hartelust kon verdelen, vooral Jelle kon zich nog eens uitleven op de hoek met enkele verschroeiende knallen naar de zes. Poperinge plooide al snel onder zoveel aanvalsgeweld en kon geen vuist maken. In set twee konden de thuisjongens even in het spoor blijven van Menen maar toen kapitein Jonas zijn opslag veranderde was de kloof opnieuw een feit. Bij Par-Ky bleef youngster Robin op de liberostek weer heel sterk spelen waardoor ook in set twee heel wat kon gescoord worden in tegenaanval. Ook in de derde beurt bleef het niveauverschil groot waardoor Menen al snel zekerheid kreeg over een plaats in de halve finale op 4 maart in Torhout (tegen het sterke Olva Brugge).  Menen kon rekenen in deze kwartfinale op Jonas, Arthur, Victor, Mireau, Iebe, Dauwe, Jelle, David, Robin en Joachim!

 

U15 1/4 finale beker Par-Ky MENEN - ALFA SOLUTIONS TIEVOLLEY TIELT
3 - 0 (25/16, 25/14, 25/14)

Zonder sterkhouders Matthis, Wiebe en Wout was het even afwachten of de thuisploeg klaar was voor deze kwartfinale. Ook over de tegenstrevers uit Tielt wisten we helemaal niets daar zij geen U15 ploeg hebben in competitie. Par-Ky had alvast een groot gestaltevoordeel tov Tielt waardoor we aanvallend wat meer vrijheid kregen, zowel Robin en Bert konden zo hun aanvallend hun punten scoren. Een jong en moedig strijdend Tielt gaf zich echter niet zo maar gewonnen en Menen moest echt wel knokken voor elk punt. Op pas van Tiago kon Stan de eerste set veilg stellen met een perfecte aanval door het midden. Ook in de tweede beurt bleef Menen het overwicht behouden en kon het de bezoekers weg houden van het net, Tielt bleef echter wel knap verdedigen waarbij zelfs enkele harde thuisaanvallen werden gepakt. De match bleef ook in set drie leuk om naar te kijken waarbij bij Par-Ky naar het eind toe ook Warre, Remy, Simon en Merijn hun opwachting konden maken  om zo hun team te helpen aan een verdiend ticket voor de halve finale op 4 maart in Torhout tegen.... Marke-Webis!

 

U13 1/4 finale beker ELCKERLYC ZWEVEZELE - Par-Ky MENEN
3 - 1 (25/22, 23/25, 25/21, 25/19)

Geen volgende bekerronde voor onze U13 die na een spannende wedstrijd de duimen moesten leggen voor Zwevezele. Vooral het ontbreken van Wiebe (polsbreuk) was een zware aderlating voor Menen dat niettemin enthousiast de match begon. De zenuwen speelden bij de beide teams een hoofdrol waardoor er wat krampachtig werd gespeeld. Set 1 ging na een spannend slot naar de thuisploeg waarna set 2 dan na een knappe achtervolging door Menen werd gewonnen. In de volgende deelbeurten werden er teveel foutjes gemaakt door Par-Ky waardoor Zwevezele een kloofje kon slaan en telkens de set winnen. Geen halve finale dus voor een moedig strijdend Menen dat met opgeheven hoofd het bekertornooi verlaat.

 

U11 1/4 finale beker VT MARKE-WEBIS WEVELGEM - Par-Ky MENEN

(wordt zondag gespeeld)

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.