Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

U17 naar play-off 1 na winst op Poperinge

u17
28 januari 2018

U17 Prov
ROEPOVO POPERINGE - Par-Ky MENEN
0 - 3 (14/25, 24/26, 20/25)

Belangrijke zege voor Menen dat op de laatste speeldag  nog voorbij de buren van Webis raakt naar de tweede plaats en een ticket voor PO1 pakt. Roepovo begon goed aan de match en kon al vlug een 6-2 voorsprong laten op tekenen maar een geconcentreerd Menen kon keihard terugslaan met een reeks kills en met heel wat aces in het Poperingse achterveld. De thuisploeg bezweek bij zoveel overmacht en de Parky-jongens met nieuwbakken libero Ewoud zetten een bekersetje neer zonder het trio Jonas-Dauwe-Jelle, dat moet het vertrouwen een boost geven. Vanaf set 2 speelde Roepovo wel goed mee en kwam de match in evenwicht met telkens een spannend sloteinde (gelukkig kwam ene WV uit M even binnen). Nette zege heet dat dan van onze scholieren die zo hun mooi parcour voorlopig zien eindigen in de halve finale beker en in play-off 1, proficiat team - coach - fans !

 

U15 Prov
ROEPOVO POPERINGE A - Par-Ky MENEN
3 - 1 (25/21, 25/19, 23/25, 25/17) 

Belangrijk duel om de tweede plaats dat ene plaats kon betekenen voor PO1. Par-Ky dat in de heenmatch thuis met 3-1 kon winnen bleek te veel last te hebben van stress waardoor de opbouw helemaal stokte, Poperinge van hun kant speelde hun beste wedstrijd van het seizoen en kwam in set 1 en 2 nooit in de problemen waardoor de moed al snel in de Meense schoenen zonk. Pas bij enkele thuiswissels in set drie konden de bezoekers de foutenlast laag houden en scoren. Het bleef echter spannend en Menen moest echt werken om de aansluitingsset te winnen. De opflakkering was echter van korte duur want de persoonlijke foutjes slopen opnieuw in het Parkyspel waardoor de thuisploeg vlot de set en de match kon winnen. Door de winst pakt Poperinge alsnog de tweede plek en zal het als beste tweede naar play-off 1 gaan. Menen van zijn kant komt door het goede setgemiddelde in reeks 2 terecht waar het waarschijnlijk de vrienden uit Olva zal terugzien met nog twee andere sterke teams. Toch teleurstelling bij de bezoekers die een knappe competitie op de laatste speeldag vergald zien door een complete off-day. Het wordt nu hard werken in PO2 dit als voorbereiding op de halve finales van de beker begin maart tegen de buren van Webis.

 

 

U13 Reg

ROEPOVO POPERINGE C * -Par-Ky MENEN (+)
3 - 0 (28/26, 26/24, 26/24) 

Super spannend duel van Menen tegen één van de topteams uit de reeks. Zoals de setstanden laten vermoeden was het een wedstrijd die ook een compleet andere winnaar kon hebben gehad maar het was telkens de thuisploeg dat naar het seteinde telkens het geluk kon afdwingen. Top van onze spelers, die zich nooit gewonnen gaven en er een mooie wedstrijd van hebben gemaakt.

 

U13 Prov

ELCKERLYC ZWEVEZELE A (+) - Par-Ky MENEN

3- 2

Fel bevochten duel tussen de twee kwartfinalisten van de beker waarin Menen net geen revanche kon nemen van Zwevezele dat vooral in gestalte een groot voordeel had aan het net. Menen pakte uit met goede opslagen en kon gelijke tred houden met de thuisploeg. Nathan speelde een beresterke set waarin hij heel veel kon verdedigen, toen ook zijn opslag gevaarlijker werd kon hij samen met zijn team de eerste set pakken. Daarna was het tijd voor de reuzen bij de thuisploeg die telkens de bal mooi aan het net gepast kregen en konden scoren. Set 2 en 3 gingen dus vlot naar Elckerlyc dat i set vier op zoek ging naar de 3/1. Dat was buiten Par-Ky gerekend dat deze keer met Stef en Niels aan het kanon het verschil konden maken. Zet daarbij de goede passen van Arthur en de slimme aanvallen van Niloy en de klus was geklaard. In de vijfde set bleef het spannend tot de wissel vooral door de opslagen van Lucas die z'n ploeg tot 8/7 terug bracht. Toen was het bobijntje af bij de bezoekers die moedig bleven strijden maar zich alsnog moeten gewonnen geven tegen een sterke thuisploeg. Pluim dus voor de bezoekers die opnieuw mooi volleybal brachten en af en toe met een spronopslag konden uitpakken.

 

U11 Prov 

Par-Ky MENEN - ELCKERLYC ZWEVEZELE *
3 - 0 (25/9, 25/12, 25/10)

Vlotte zege voor onze preminiemen die geen enkel probleem hadden met de moedige bezoekers uit Zwevezele. Menen speelde een haast foutloze partij en zordge ervoor dat de bezoekers bijna nooit tot opbouwen kwamen. Proficiat team voor de knappe overwinning en het gebrachte volleybal.

 

Volley Tour

PAR-KY MENEN - HYACINTEN HEUVELLAND B
5 - 3 (25/8, 25/22, 18/25, 9/25, 25/11, 25/21, 16/25, 25/13)

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.