Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

U17 raast verder!

verslagjes
9 oktober 2016

U13 Regionaal  Prefaxis Menen  -  VT Kortrijk   0 - 3  

We onthouden vooral goed volleybal van onze jongens in set 1 en 3 want in set 2 kregen we allemaal een dipje te verwerken. We moeten nog wat bijleren in opslag en de pass naar onze aanvallers en dan zullen we zeker kunnen meedoen om een setje te winnen en wie weet een hele match! Hard werken dus op training jongens en jullie komen er wel. (vandaar dat jullie deze week op de  verslagfoto mogen)

 

U13  Proviciaal  Prefaxis Menen  -  Apollo Koekelare  2 - 3

Tegen een tegenstrever met een + is het altijd moeilijker om te winnen, onze jongens moesten in de eerste twee sets  de bezoekers voor laten gaan die met heel mooi volley Prefaxis achter zich konden laten. Menen kon echter terugslaan en in een ware cupsfeer set drie pakken. In de vierde beurt bleef de thuisploeg doorstomen en moest Apollo zich opnieuw gewonnen geven. In de vijfde set bleven beide teams aan elkaar gewaagd en was het Koekelare die met wat geluk het matchpunt kon pakken. Opnieuw goed volley van onze jongens die week na week grote stappen zetten in de richting van 'provinciaal' volley! Proficiat, een match winnen komt nog!

 

U15   Provinciaal  VT Lendelede  -  Prefaxis Menen  3 - 0

Zonder Gauthier, Ewoud en Tiago begonnen de bezoekers gehandicapt aan de wedstrijd. De opwarming voorspelde niets goed want de grote thuisjongens knalden de ballen rond onze oren en maakten een grote indruk op de meegereisde fans. Na een aarzelend begin vond Menen bij een 7-3 achterstand het juiste ritme en kon het verdedigend de thuisaanvallen opvangen. De achterstand was echter te groot om nog aanspraak te maken op setwinst. In de tweede beurt sputterde de thuismachine en het was Menen dat verdiend voorkwam met 4-9. Het verschil in gestalte en technische basis was echter te groot en de thuisploeg kon opnieuw gelijkmaken en met enkele rake opslagen ook de tweede set winnen.  De derde set begon opnieuw met een kleine voorsprong van Lendelede maar Menen bleef aanklampen, de vermoeidheid begon echter toe te slaan bij Prefaxis dat geen wisselmogelijkheden had. De thuisploeg bleef goed spelen en pakte dus verdiend de zege. Geen 3 op 3 dus voor Menen dat in Lendelede een echte kampioenenploeg voor zich kreeg en het ondanks de zware 3-0 cijfers toch behoorlijk heeft gedaan. Volgende zaterdag gaan we (hopelijk opnieuw voltallig) op bezoek bij Poperinge, een team dat we in de voorbereiding al een paar keer konden kloppen.

 

U17  Regionaal  Prefaxis Menen  -  VT Lendelede  3 - 0

Menen heeft er na een puike collectieve prestatie een derde zege  beet en blijft het leider. Lendelede kon op geen enkel moment aanspraak op winst door de geoliede machine aan de overkant. Niettegenstaande bij Menen iedereen op elke positie moet spelen blijft de ploeg knap opbouwen en afwerken. Voeg daarbij een ontketende Joachim en je krijgt een match met toch wel grote verschillen !  Volgende zaterdag reizen de jongens af naar Zedelgem om hun leidersplaats te verdedigen.

 

 

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.