Lars Maddens
  • Decospan Volley Team Menen
  • Logo Decospan Volley Team Menen
Volley Menen
Prefaxis

Vier Par-ky teams naar kwartfinale jeugdbeker !

u17
26 november 2017

Topweekend voor onze jeugdwerking met een kwartfinale voor U11 - U13 - U15 en U17 in het weekend van 6 en 7 januari ! Proficiat aan alle spelers, trainers en begeleiders (en ook aan onze fans natuurlijk)

 

U13 Beker ROEPOVO POPERINGE - Par-Ky MENEN
1 - 3 (25/22, 17/25, 23/25, 6/25)

Op zaterdag 25/11 speelden de U13P van Menen de 1/8ste finale van het bekertornooi tegen Poperinge. De ploeg ging niet zo goed van start en verloor dan ook een spannende eerste set met 25/22. Ook de tweede set startte stroef maar naarmate de set vorderde vond de ploeg haar eigen spel terug wat resulteerde in enkele sprankelende punten. Dit werd beloond met een 17/25 overwinning. De bordjes gingen terug gelijk. Menen speelde verder op het elan van de tweede set maar Poperinge knokte terug. Het seteinde werd razend spannend maar ook dit keer trok de U13 van Menen aan het langste eind. Het werd 23/25. In de vierde set veranderde het volledige spelbeeld en werd het een opslagfestijn voor Menen. De set werd gemakkelijk binnengehaald met 6/25. Na deze 1-3 overwinning kunnen we dus uitkijken naar de kwartfinale van de beker. Deze zal gespeeld worden tegen Zwevezele. 

 

U17  Beker  VT MARKE-WEBIS WEVELGEM - Par-Ky MENEN

2 - 3  (14/25, 25/21, 27/29, 25/20, 10/15)

Ook onze scholieren gaan een bekerronde verder na een spannende vijfsetter bij de buren van Marke-Webis. Helemaal geen studieronde in de eerste set waarin de bezoekers als een wervelwind doorheen de sporthal raasden. Webis bezweek bij zoveel overmacht en kon op geen enkel moment ene vuist maken. Setter Jonas kon naar hartelust verdelen waardoor Jelle en Dauwe telkens scorend konden afwerken. Vooral de puike prestatie van libero Robin zorgde voor een stabiele verdediging bij Menen. In de tweede set nam Webiskapitein Simon zijn verantwoordelijkheid en serveerde zijn team naar een geruststellende voorsprong met zijn verraderlijke floatopslagen. Par-ky kon nog gelijke tred houden maar de kloof werd niet meer gedicht. Set drie bleef spannend tot het eind waarin Menen een setbal voor Marke ongedaan maakte en zelf met twee bloks de deelwinst pakte. Die voorsprong bleek verlammend voor de bezoekers die geen enkele deftige receptie konden nemen, Webis rook zijn kans en plaatste een 22/11 tussensprint. Par-Ky kon met een opslagreeksje van Dauwe nog naderen doch een belle zou een winnaar moeten aanduiden. In die vijfde set startte Menen verschroeiend en kon verdiend met een 2/8 voorsprong draaien. Webis sputterde nog wat tegen maar het was Par-Ky dat met een gedurfde sprongopslag van onze kapitein de macthbal in de hoek spijkerde.

 

U15  Par-Ky MENEN - VOLLEY TEAM KORTRIJK (VTK)
3 - 1 (25/19, 25/17, 20/25, 25/16)

Logiche zege voor de kadetten van Menen die door deze overwinning over Poperinge naar de tweede plek springen en daarmee is meteen de doelstelling voor de heenronde bereikt . Par-Ky opende voortreffelijk tegen het kortrijkse zestal dat in het begin nog wat zoekende was naar hun samenspel. Warre bleef goed het midden aanspelen en ook Stan bleef zijn aanvallen goed onder controle houden waardoor de setwinst verdiend was. Ook in set twee gingen onze jongens op hun elan verder (vijf nieuwe spelers op het veld bij Menen) met echt wel goed volley voor onze teoschouwers. Kortrijk bleef moedig spelen maar ook in set twee waren we te sterk. Door heel wat wissels bij ons en wat extra opdrachten in set drie konden de bezoekers wat profiteren en wat voorsprong vergaren, Menen kreeg de kloof niet meer gedicht waardoor VTK verdiend hun set pakte. Deelbeurt vier was dan weer volledig voor de volleystars die er bij momenten foutloos volley op de mat brachten, Kortrijk dat geen wissels kon doen zat er wat door en moest de zege aan een knap spelend Menen laten.

 

U11  ELCKERLYC ZWEVEZELE * - Par-Ky MENEN
0 - 3 (10/25, 11/25, 5/25)

Schitterend resulaat van onze preminiemen die de thuisploeg geen enkele kans lieten op setwinst. Het goede werk van op training kreeg deze keer een mooi vervolg in een wedstrijd met dit echt wel mooie reslutaat tot gevolg !

 

Akkoord

Wij hebben sinds kort onze Privacyverklaring aangepast.